- فردی
- persiantherapist
- 2 دقیقه
خبر خودکشی کارگردان ” #قصه_های_مجید ” و ” #خواهران_غریب ” برای همگی تلخ بود. کسی که راوی شیرینی ها و سختی های واقعی جامعه در قالب طنز بود.
صرف نظر از عبارتهای شیک ولی اشتباهی چون ” #مرگ_خودخواسته “،” #بوسیدن_مرگ ” و… #خودکشی هر چه که باشد #قتلِ_نفس است؛ همین قدر خشک و جدی. نه تنها قتل یک نفس، قتل نزدیکان هم، تا جایی که همسرش اینگونه گفت: #کیومرث با اینکارش من را هم کُشت. نابودم کرد
تصویر، به نقل از #آزمایشگاه_شبکه_های_اجتماعی_دانشگاه_تهران (۸tag.ir) کلیدواژه های پرتکرار در این چندروزه را نشان میده از جمله دلیل، محل، و نحوه خودکشی #کیومرث_پوراحمد .
۱. از منظر روانی، دلایل مختلفی برای خودکشی ها مطرح میشه که خیلی وقتها ممکنه منطقی هم نباشه، اما هرچه باشه عرصه را بر فرد چنان تنگ میکنه و بقیه راهها را در ذهنش نشدنی و مسدود می نمایانه که با کشتن خود میخواهد رها یا تمام شود. طبق برخی آمار هرقدر انگیزه های سطحی خودکشی در بین دخترکان دبیرستانی بالاست (لجبازی، نمره بد،…)؛ خودکشی در بین افراد میانسال به ویژه مردان با دلایل جدی تری همراهه.
خیلی ها مبتنی بر شناخت صرفاً رسانه ای و بیرونی، خودکشی او را علت یابی کردند و مثلاً به اوضاع سیاسی نسبت دادند. غافل از آنکه خیلی وقتها خودکشی شخصیتهای مشهور هم به دلایل شخصی، شخصیتی، خانوادگی و کاری است. ما از ذهن و زندگی آنها، هیچ نمیدانیم. لذا در علت یابی تعجیل نکنیم! اجازه دهیم خانواده ش با فقدان کسی که ستون خانه و آبروی کل خاندان بود، کنار بیاید.
۲. از منظر دینی، خودکشی یک گناه کبیره است و خداوند هیچ گاه انسان را در بُن بستی که راهی به جز خودکشی نداشته باشه، قرار نمیده. اما یک مسلمان با گناه کبیره هم همچنان مسلمان ه و می بایست او را غسل و کفن کرد، تشییع نمود و در قبرستان مسلمانها خاک کرد و اتفاقا برای او آمرزش بیشتری خواست و امیدوار بود که در لحظه آخر هم او پشیمان شده باشه.
۳. از منظر اخلاقی، پدیده #مرگ همواره مورد تفحص بوده و #خودکشی هم از این جهت موضوع پرچالش تر و همراه با تفاسیر مختلف بوده و همچنان بحثها پیرامون آن داغه. اما طبق نظر رایج فیلسوفان اخلاق، خودکشی یک عمل مذموم و قبیح ه و باید از آن اجتناب نمود.
پ.ن: اگر خدای نکرده روزی با افکار و یا اقدام به خودکشی برای خود یا نزدیکانتان مواجه شدید، موضوع را سریعاً به #اورژانس_اجتماعی کشوری که در آن اقامت دارید اطلاع دهید و اگر در ایران هستید با شماره تلفن ۱۲۳ موضوع را در میان بگذارید تا به صورت رایگان و سریع به یاری شما بیایند.
به زودی، شماره تماس اورژانس اجتماعی کشورهای منتخب دنیا را در وبلاگ به اشتراک خواهیم گذاشت.