غم غربت و راههای مواجهه با آن

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

دوری و غربت، تجربه سختی است؛ مخصوصا برای کسانی که به خارج از وطن مهاجرت میکنند، این تجربه سختتر است. اگر این مهاجرت به تنهایی و بدون همراهی سایر اعضای خانواده باشد، سختتر نیز خواهد بود. اصولاً غم غربت تجربه‌ای است که بسیاری از ما در برخی برهه‌های زندگی با آن روبه‌رو می‌شویم؛ چه آن هنگام که به خاطر قبولی در دانشگاه، برای اولین بار از شهری که زندگی میکنیم، دور شده ایم تا آن هنگام که به دلایل کاری یا ازدواج در شهر یا کشور دیگری اقامت میکنیم. در این مسیر، احساس تنهایی و دلتنگی ممکن است بر ما چیره شود و قلب را بفشارد و تمرکز را از ما بگیرد و اشک ما را سرازیر کند. مخصوصا اگر فردی با احساس باشیم و روابط صمیمانه و عمیقی نیز با عزیزان خود داشته باشیم، این دوری و غربت سنگینتر نیز خواهد بود.

چاره چیست؟ میتوان با راهکارهای متنوعی از جمله پذیرش این احساس و نگاه مثبت به آن، راهی برای کنار آمدن پیدا کرد. غم غربت، چنان تندبادی است که در دل انسان می‌وزد و در لحظه‌های تنهایی، شعله‌های دلتنگی را به دل برمی‌افروزد. اما این غم، فقط یک باران موقت نیست، بلکه درختی است که ریشه در عمق وجود انسان می‌دواند و از آن می‌توان به شکوفه‌های امید و رشد رسید. در چنین زمانی، نخستین گام برای تسکین این درد، پذیرش آن است. این احساسات، نه نشانه ضعف که گواهی از پیوندی عمیق با سرزمین و یادهایی است که از آنجا برخاسته‌ایم. پس باید با دل گشاده، این غم را در آغوش بگیریم و به خود فرصتی دهیم تا در میان این احساسات، به رشد و تکامل ادامه دهیم.

پس گام اول در درون ما نهفته است. گام بعدی، در ارتباط با دیگران نهفته است. اگرچه فاصله فیزیکی میان ما و عزیزانمان ممکن است زیاد باشد، اما پیوندهای روحی، از نسیم‌های محبت و کلمات لطیف پر می‌شود. ارتباطات دیجیتال، حتی در این دنیای گسترده، می‌تواند پلی میان گذشته و حال باشد. افزون بر این، در دل هر سرزمین جدید، گنجینه‌ای از دوستان جدید نهفته است که می‌توانند تسکینی برای دلتنگی‌ها و غربت باشند. همچنین می بایست به یاد داشته باشید که انسان به هم صحبت و هم زبان و همدل نیاز همیشگی دارد و لذا در شهری که اقامت دارید، به دنبال دوستان خوب و شرکت در گروه ها و یا جوامع کوچک و کامیونیتی های ایرانیانی باشید که با روحیه و باورهای شما سازگاری بیشتری دارند.

راهکارهای مواجهه با غم غربت

و در نهایت، باید مراقبت از روح و جسم خویش و تقویت آن را در اولویت قرار دهیم. ورزش، هنر، مطالعه و هر آنچه که جان را آرام می‌کند، می‌تواند همچون نسیم خنکی باشد که به تسکین قلب خسته کمک می‌کند. از این طریق، می‌توانیم در میانه غربت، به آرامشی عمیق دست یابیم و در این راه، تنها نباشیم.

یادمان باشد که هرچه غم غربت سخت‌تر باشد، اگر با آن به خوبی مواجهه نشویم؛ ما را فرا خواهد گرفت و ممکن است به افسردگی و سایر مشکلات روانی دچار کند. اما اگر مواجهه درستی با آن داشته باشیم؛ در نهایت این تجربه همانند غنچه‌ای خواهد بود که به گل تبدیل می‌شود و ما را به انسان‌هایی با درک عمیق‌تر و قدرت بیشتر تبدیل می‌کند.

غلبه بر دلتنگی خانه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما چندین راهکار وجود دارد که می‌تواند به کاهش بار احساسی کمک کرده و احساس راحتی و ارتباط با محیط جدیدتان ایجاد کند. در اینجا چند نکته عملی و احساسی برای کمک به شما آمده است:

1. با عزیزانتان مرتباً در ارتباط باشید
ارتباط منظم: از طریق تماس ویدئویی، پیام‌ها یا شبکه‌های اجتماعی با خانواده و دوستان در تماس باشید. شنیدن صدای آشنا و دیدن چهره‌های آشنا می‌تواند احساس تنهایی را کاهش دهد و احساس ارزشمندی و همدلی مابین شما و عزیزانتان را حفظ کند.
نامه‌ها یا بسته‌های حمایتی: دریافت نامه، هدیه، یادگاری‌ و سوغاتی می‌تواند برای هر دو طرف، چه مهاجر و چه عزیزانش، تسکین‌دهنده باشد.
برنامه رفت و آمد منظم به ایران را در برنامه خود داشته باشید. این امر به فضای کاری، اقامتی و هزینه ها مرتبط است کاملا و درک میکنیم که خیلی ها ممکن است نتوانند به صورت سالانه به ایران بازگردند. اما در نظر داشته باشید که این ارتباطات میتواند کیفیت زندگی شما را ار غربت ارتقا دهد و با حس و حال بهتری به امورات و فعالیت های روزمره یا حرفه ای خود برسید.

2. ایجاد یک محیط راحت
فضای خود را شخصی‌سازی کنید: با قرار دادن اشیائی که شما را به یاد خانه می‌اندازد مانند عکس‌ها، پتوها یا کتاب‌های مورد علاقه، فضایی آشنا و راحت برای خود بسازید.
غذاهای آشنا بپزید: اگر ممکن است، غذاهای خانه خود را بپزید یا بازارهای محلی را برای بازسازی غذاهای مورد علاقه‌تان کاوش کنید. تجربه حس‌های آشنا می‌تواند آرامش‌بخش باشد.

3. تجربیات جدید را بپذیرید
محیط جدید خود را کاوش کنید: زمان بگذارید و مکان‌ها، فعالیت‌ها و افراد جدید را کشف کنید. هرچه بیشتر با محیط جدیدتان درگیر شوید، بیشتر ممکن است احساس تعلق کنید.
جوامع محلی را پیدا کنید: به دنبال گروه‌های فرهنگی، باشگاه‌های اجتماعی یا رویدادهایی بگردید که با علایق یا پیشینه شما هماهنگ باشد. این می‌تواند به شما در پیدا کردن شبکه حمایتی جدید کمک کند.

4. روتینی برای خود بسازید
ساختار ایجاد کنید: داشتن یک روال روزانه به ایجاد ثبات و حس کنترل کمک می‌کند. این می‌تواند شامل ورزش، برنامه‌های کاری/آموزشی، سرگرمی‌ها و زمان استراحت باشد.
ورزش: فعالیت بدنی به کاهش استرس و بهبود وضعیت روحی کمک می‌کند. حتی یک پیاده‌روی روزانه یا جلسه یوگا می‌تواند ذهن شما را پاک کرده و به بهبود وضعیت احساسی شما کمک کند.

5. به مراقبت از خود توجه کنید
ذهن‌آگاهی: با تمرین ذهن‌آگاهی یا مدیتیشن می‌توانید خود را در لحظه حاضر مستقر کنید و افکار منفی یا احساسات سنگین را مدیریت کنید.
یادداشت‌برداری: نوشتن درباره تجربیات و احساساتتان می‌تواند روشی درمانی برای پردازش احساسات و به دست آوردن دیدگاه باشد.

6. مثبت بنگرید و صبر را تمرین کنید
به خودتان اجازه دهید احساس کنید: دلتنگی خانه جزئی طبیعی از سازگاری با یک مکان جدید است، پس با خودتان مهربان باشید و به خودتان زمان بدهید.
پیروزی‌های کوچک را جشن بگیرید: دستاوردهای کوچک—چه پیدا کردن یک دوست جدید، چه امتحان کردن یک غذای جدید، یا راحت‌تر شدن در محیطتان—را شادمانه بپذیرید.

7. دنبال حمایت حرفه‌ای باشید
اگر دلتنگی خانه بیش از حد طاقت‌فرسا شد یا منجر به احساسات عمیق‌تر اضطراب یا افسردگی گردید، از یک مشاور یا درمانگر کمک بگیرید. صحبت با یک حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا احساساتتان را پردازش کرده و راه‌هایی برای مقابله پیدا کنید.

به یاد داشته باشید، دلتنگی و غم غربت اغلب نشانه‌ای از علاقه‌تان به خانه، کشور و عزیزانتان است و در حالی که ممکن است گاهی شدید باشد، معمولاً با ایجاد ارتباطات جدید و یافتن راحتی در محیط جدیدتان کاهش می‌یابد. در طول زمان، احتمالاً شما به تدریج هم در خانه قدیمی و هم در مکان جدید خود احساس راحتی خواهید کرد. قرار نیست وطن خود را فراموش کنید، شما در آنجا بزرگ شده اید و خاطرات کودکی تاثیر زیادی تا آخر عمر بر شما خواهند داشت. قرار نیست غم غربت در شما به صفر برسد و شاید اصلا توصیه خوبی نباشد که آن را به کل نادیده بگیرید. اما قرار است آن را درون خود حفظ و کنترل کنید و از اثرات مثبتش برای انگیزه بخشی و تعامل با عزیزانتان استفاده کنید.

 

#غم_غربت ، #مهاجرت ، # افسردگی_در_غربت ، #وطن ، #ترک_وطن ،

#depression , #homesickness , #Iran , #mindfulness , #immigration ,

درباره نویسنــده
نویسنده
persiantherapist
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

محصولات جدید

تبلیغات

شروع کمپین عیدانه راست چین

| تا 80% تخفیف استثنایی